Βιβλίο εντυπώσεων > ΓΕ2700–Τεχνολογία & Τεχνικές Παρουσιάσεων

ΜΠΑΡΜΠΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εδώ μπορείτε να γράψετε χωρίς φόβο και πάθος -άλλωστε οι εξετάσεις τελείωσαν!- τις εντυπώσεις σας από την παρακολούθηση του μαθήματος.
Επίσης, θα μπορούσατε να αναπτύξετε ενδεχόμενα σχόλια ή παρατηρήσεις σας, τα οποία θα επιθυμούσατε να ληφθούν υπόψη, είτε από τον διδάσκοντα, είτε από τους συναδέλφους σας που θα επιλέξουν αυτό το μάθημα στο μέλλον.

7 Ιουλίου 2009 (17:53)


ΒΑΡΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ
[ΑΕΜ:944] ΤΑΞΗ 2008-09

Λέω να σας κάνω αυτή την φορά ποδαρικό και να αναρτήσω πρώτη σχόλιο! 🙂 Αυτό το εξάμηνο ήταν πολύ καλό το μάθημα και αρκετά χρήσιμο, κυρίως σε εμάς που ετοιμάζουμε παρουσίαση για την πτυχιακή μας!! Θα μας φανεί απαραίτητο στο εγγύς μέλλον.. Καλώ τους μελλοντικούς συναδέλφους να επιλέξουν στο επόμενο εξάμηνο το μάθημα “Τεχνολογίες και Τεχνικές Παρουσιάσεων” γιατί όσο και να πιστεύουμε ότι είναι εύκολο το power point, πάντα θα υπάρχει ο κύριος Μπαρμπαργύρης, να μας εκπλήσσει με τον βιντεοπροβολέα του και την εκμάθηση χρήσης πολλαπλών οθονών.! 🙂
ΥΓ: Μόνο μην προσπαθήσετε να του τον κλέψετε, γιατί άδικα θα χάσετε τον χρόνο σας!

9 Ιουλίου 2009 (19:48)


ΜΗΛΙΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
[ΑΕΜ:971] ΤΑΞΗ 2008-09

Νόμιζα ότι έκανα πολύ καλές παρουσιάσεις μέχρι που πήρα αυτό το μάθημα και συνειδητοποίησα ότι γνώριζα μόνο τα βασικά όσον αφορά το Power Point! Με τις «Τεχνολογίες και Τεχνικές Παρουσιάσεων» μας δόθηκε η δυνατότητα να εξελίξουμε και να τελειοποιήσουμε τις γνώσεις μας, καθώς και να μάθουμε πολλά χρήσιμα πράγματα. Σίγουρα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα μαθήματα που προσφέρονται στη σχολή, το οποίο θα μας βοηθήσει και στην παρουσίαση της πτυχιακής μας εργασίας και σε οποιαδήποτε παρουσίαση θα κληθούμε να κάνουμε ως επαγγελματίες. Επίσης είναι εύκολο στην κατανόησή του μάθημα. Ο διδάσκων, κ. Μπαρμπαργύρης είναι πολύ συνεργάσιμος (το λιγότερο που μπορώ να πω!) και θα σας λύσει κάθε απορία. Άρα να είστε σίγουροι πως αν το επιλέξετε και σας ενδιαφέρει, θα μάθετε πολλά!

Όσον αφορά την εργασία που κάναμε για το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, εγώ τη βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα, μιας και μου έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω στην πράξη πολλά εργαλεία του Power Point, αλλά και να εκφραστώ ελεύθερα σχετικά με το Τμήμα. Στην πρακτική εξέταση του μαθήματος, ζητήθηκαν πράγματα τα οποία τα είχαμε εφαρμόσει πολλάκις κατά τη διάρκεια του μαθήματος και στην εργασία μας. Τα θέματα της θεωρητικής εξέτασης δεν τα περίμενα ομολογώ, όμως ήταν θέματα τα οποία είχαμε διδαχθεί και συζητήσει κατά διάρκεια των παραδόσεων. Η συμβουλή μου είναι να διαβάσετε όχι μόνο το βιβλίο, αλλά και τις αγγλικές σημειώσεις που θα σας δώσει ο κ. Μπαρμπαργύρης. Επίσης να προσέξετε πολύ καλά τα μενού του Power Point και φυσικά να παρακολουθείτε στο μάθημα!!!

Κλείνοντας θέλω να πω ότι ήταν σίγουρα το πιο ευχάριστο & δημιουργικό μάθημα του τελευταίου μου εξαμήνου στη σχολή και να ενημερώσω όσους μας διαδεχτούν ότι είχαμε μια παράδοση σε αυτό το μάθημα: Κερνούσαμε γλυκά! Εξ’ ου και μετονόμασα το μάθημα σε «Γλυκές τεχνικές παρουσιάσεων». 🙂 Οπότε όσοι θέλετε μπορείτε να την ακολουθήσετε…

12 Ιουλίου 2009 (00:10)


ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
[ΑΕΜ:948] ΤΑΞΗ 2008-09

Γεια σας κι από μένα! Νομίζω πλέον ότι με τόσα μαθήματα του κυρίου Μπαρμπαργύρη που έχω πάρει στη σειρά θα κάνω διατριβή στα βιβλία εντυπώσεων! Δε θα διαφωνήσω με όσα είπαν τα κορίτσια μέχρι τώρα, πολύ δημιουργικό μάθημα και εξαιρετικά χρήσιμο. Καθόλου βαρετό, πολύ ευχάριστο…αλλά και παχυντικό! 😉 :Ρ Δεν έχω να πω κάτι άλλο, ό,τι έχει να κάνει με υπολογιστές το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον και χρήσιμο (νιώθω ότι θα γίνω γραφική γιατί σε όλα τα μαθήματα τα ίδια λέω)…με κάλυψαν τα κορίτσια σε γενικές γραμμές! Κύριε Μπαρμπαργύρη σας ευχαριστούμε για όλα, να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι!

12 Ιουλίου 2009 (19:29)


ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
[ΑΕΜ:1000] Best of 2008-09

Για να συμπληρώσω τα σχόλια από τη δική μου “φουρνιά”, το μάθημα βοηθάει σίγουρα να εντοπίσει κανείς τα λάθη που μπορούν να μετατρέψουν μια καλή παρουσίαση σε κακή εμπειρία για το κοινό-λάθη που δεν είναι πάντα κοινότυπα ή αυτονόητα. Είναι επίσης μια πολύ καλή πρόταση για όσους/όσες φοιτητές/φοιτήτριες πιστεύουν πως δυσκολεύονται να μιλήσουν μπροστά σε κοινό, μιας και αναλύονται ικανοποιητικά τεχνικές παρουσίασης. Αξίζει σίγουρα να το παρακολουθήσει κανείς, ειδικά όσοι νομίζουν ότι κάνουν καλές παρουσιάσεις (για να διαψευστούν…)

29 Ιουνίου 2011 (21:48)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
[ΑΕΜ:1252] Best of 2011-12

Η εντύπωσή μου από το μάθημα ήταν θετική, καθώς μου ήταν πολύ χρήσιμο δεδομένου του ότι οι παρουσιάσεις είναι πλέον κάτι πολύ συνηθισμένο και είναι καλό να ξέρει κανείς να κάνει μία σωστά. Έμαθα τι να αποφεύγω και τι να επιδιώκω στην δημιουργία μιας παρουσίασης, ενώ έχω πια μία καλύτερη γνώση του Powerpoint. Ένα πράγμα που θα μπορούσε όμως να αλλάξει είναι το να μην βλέπουν οι φοιτητές τόσο ταινίες κατά την διάρκεια του μαθήματος και να υπάρχει περισσότερη διάδραση και λίγη περισσότερη πρακτική άσκηση κατά την διάρκεια του εξαμήνου όσον αφορά το περιεχόμενο του μαθήματος. Κατά τα άλλα, είναι ένα κατατοπιστικό και χρήσιμο μάθημα για το οποίο μπορεί ο καθένας να βρει εφαρμογή αργότερα. Τα γλυκά και ο ανάλαφρος χαρακτήρας των μαθημάτων, καθώς και ο καθηγητής, είναι μπόνους. 🙂

5 Ιουλίου 2012 (22:04)


ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
[ΑΕΜ:1308] ΤΑΞΗ 2012-13

Λέω να κάνω σεφτέ για φέτος…
Βασικά, καλησπέρα σας!
Το μάθημα είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!! Το ακούτε όλοι; Θα προσπαθήσει να σας ψαρώσει πάλι ο κύριος Ντίνος, αλλά μη μασάτε. Κάτι βιντεάκια θα δείτε μόνο. Και θα έχετε την ευκαιρία να κρίνετε παρουσιάσεις άλλων καθηγητών, όπως επίσης και να παρουσιάσετε το τμήμα μας με τη δική σας οπτική (αυτό μ’ άρεσε πολύ). Κατά τα άλλα, αυτό που ενδεχομένως να έκανε το μάθημα πιο ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΟ απ’ όσο είναι ήδη δηλαδή, θα ήταν στα βιντεάκια που βλέπαμε να είχε περισσότερες ένστολες 😛
Όχι, αστειεύομαι. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι έχασα δύο αγώνες του ΠΑΟΚ, ελέω μαθήματος, αλλά δεν πειράζει, χαλάλι, επιβίωσα!!! Μας φέρατε και γούρι, διότι πήρα μάθημα δικό σας μετά από δυόμιση χρόνια, και συμπίπτει με τη θεάρεστη συγκυρία του ΠΑΟΚ στο Champions League 😛
Τα σέβη μου και υγιαίνετε 😀

26 Ιουνίου 2013 (12:50)


ΜΑΝΤΖΙΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
[ΑΕΜ:1392] ΤΑΞΗ 2012-13

Στο μυαλό μας συνδυάζουμε συνήθως την έννοια της “παρουσίασης” σε ένα μάθημα πληροφορικής με το Power Point… Ωστόσο σε αυτό το μάθημα, αν παρατηρήσει κανείς πιο προσεκτικά τον τίτλο θα δει ότι πρόκειται για ΤΕΧΝΙΚΕΣ παρουσιάσεων και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, θεματολογία που ξεπερνά κατά πολύ δηλαδή το Power Point. Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι λιγότερο απαιτητικό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα του ίδιου διδάσκοντα, όμως είναι εξίσου ενδιαφέρον και χρειάζεται αρκετή προσοχή!!! Είναι σίγουρα εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε να χειριζόμαστε το Power Point αλλά δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε μια σωστή παρουσίαση μπροστά σε κοινό ή ακόμη πώς να τη βελτιώσουμε σε εμφάνιση και περιεχόμενο. Το οπτικοακουστικό υλικό που προβάλλεται στα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέρον και βοηθά -με πλήθος παραδειγμάτων- να κατανοηθούν σε βάθος οι βασικές αρχές του μαθήματος. Σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου ο διδάσκων βρίσκεται με συνέπεια στο πλευρό των φοιτητών του, όποτε τον χρειαστούν.

27 Ιουνίου 2013 (18:05)


ΦΟΥΡΚΑΛΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
[ΑΕΜ:1294] ΤΑΞΗ 2012-13

Γεια σε όλους! Πολύ ενδιαφέρον και φιλικό στο φοιτητή το μάθημα αυτό! Στα πρώτα μαθήματα οι γνώσεις αποτυπώνονται στο μυαλό μέσα από διάφορα βίντεο που συνοψίζουν όλα όσα θα διαβάσετε στην πορεία του εξαμήνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται ήδη γνωστά όσα είναι στην ύλη και διαβάζουμε πριν τις εξετάσεις. Οπότε, αν κάτι σας φαίνετα οικείο, μην πιστέψετε ότι το έχετε ‘έμφυτο’ (Basilis Mavropoulos).. απλά η επανάληψη που εηναι ενσωματωμένη στα μαθήματα μάς κάνει όλους experts με τον καιρό!
Τέλος, να αναφέρω ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην πάρετε ή να αφήσετε το μάθημα αυτό, εκτός κι αν αλλάξει ο διδάσκων 🙂 Αν κάποιος φοιτητής των μελλοντικών ετών έχει κάτι να ρωτήσει, ας στείλει στη Lina naraiskou που είναι best of class (ha!!) :Ρ

3 Ιουλίου 2013 (10:53)


ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ ΛΙΝΑ
[ΑΕΜ:1435] Best of 2012-13

Και επειδή ποτέ δεν είναι αργά για να πει κανείς την γνώμη του για το μάθημα…θα σας γράψω και την δική μου!
Παρακολούθησα το μάθημα ΓΕ2700 το εαρινό εξάμηνο του 2013 και άλλαξα τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμουν ως τώρα για τις παρουσιάσεις μου και τις παρουσιάσεις των υπολοίπων! Κατάλαβα τι δεν έκανα σωστά και γέλασα με παλιά λάθη!
Διδάχθηκα πως να φτιάχνω σωστά μια παρουσίαση, πως να την παρουσιάζω, πως να κάνω το ακροατήριο να μην χάνει το ενδιαφέρον του και πως να μην καταρρέω από το άγχος κάθε φορά που θα χρειαστεί να παρουσιάσω κάτι!
Επίσης, έμαθα πως να συνδέω τον υπολογιστή με τον βιντεοπροβολέα, δίχως αυτό πως να κάνεις παρουσίαση;
Με λίγα λόγια το μάθημα είναι ευχάριστο, εποικοδομητικό και πάνω από όλα δημιουργικό!
Για όσους ενδιαφέρονται για την βαθμολογία έχω να πω ότι είναι απολύτως δίκαιη όπως και στα υπόλοιπα μαθήματα του διδάσκοντα!
Για την οργάνωση δεν χρειάζεται να πω κάτι…τα γνωστά! Εξαιρετική!
Τέλος, να ξέρετε ότι μετά την παρακολούθηση του μαθήματος θα έχετε αποκτήσει μια συνήθεια…καλή, κακή δεν ξέρω! Ας το κρίνετε εσείς…
Το μάτι σας θα πέφτει πάντα στα λάθη των παρουσιάσεων που παρακολουθείτε! 🙂

13 Σεπτεμβρίου 2013 (21:49)


ΚΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
[ΑΕΜ:1595] ΤΑΞΗ 2014-15

Ακόμη ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον μάθημα από το διδάσκοντα! Προσφέρει βασικές και ουσιαστικές γνώσεις σχετικά με τις παρουσιάσεις. Άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμουν το public speaking και έμαθα πράγματα που δεν είχα σκεφτεί καν πριν να το παρακολουθήσω. Η οργάνωση τgυ μαθήματος ήταν πολύ καλή, θα προτιμούσα όμως λιγότερα βίντεο και περισσότερο Δρ Μπαρμπαργύρη! Αν βέβαια κάνετε λιγάκι υπομονή, θα σας ανταμείψει στο τέλος με τις ιστορίες από τα παλιά, οι οποίες είναι απόλυτα σχετικές με το μάθημα. Με λίγα λόγια το προτείνω σε όλους!

20 Ιουνίου 2015 (22:13)


ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΜΙΝΩΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
[ΑΕΜ:1525] ΤΑΞΗ 2014-15

Το μάθημα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, ειδικά για όποιον δίνει συχνά διαλέξεις. Κι εγώ, όπως και ο Γιώργος παραπάνω, θα προτιμούσα περισσότερο κ. Μπαρμπαργύρη και λιγότερα βίντεο. Γενικότερα, το μάθημα είναι το πιο κουραστικό του διδάσκοντα, αλλά σου προσφέρει πολλές γνώσεις και σου αλλάζει σημαντικά τον τρόπο σκέψης. Θα το πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη σε όποιον ενδιαφέρεται, αλλά να ξέρει ότι θα του βγει η πίστη!

4 Φεβρουαρίου 2016 (23:22)


ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
[ΑΕΜ:1636] ΤΑΞΗ 2015-16

Ένα κατατοπιστικότατο μάθημα περί παρουσιάσεων, από το οποίο έμαθα πολλά πράγματα που σίγουρα θα μου χρειαστούν στο μέλλον! Με βοήθησε ιδιαίτερα στο delivery των παρουσιάσεων, στο οποίο είχα σοβαρό πρόβλημα, και γενικότερα έμαθα πολλά tips και μικρά μυστικά απαραίτητα για μία επιτυχημένη παρουσίαση! Αν και το μάθημα γίνεται αποκλειστικά με βίντεο, τα οποία είναι αρκετά κουραστικά και λίγο βαρετά, μπορώ να πω ότι εν τέλει αυτό μου άρεσε, γιατί διδάχθηκα από επαγγελματίες το αντικείμενο της παρουσίασης. Σχετικά με τον τρόπο εξέτασης και την βαθμολογία, θα τολμούσα να πω ότι είναι ένα μάθημα που προσφέρεται για καλό ως υψηλό βαθμό, σε περίπτωση που δείξεις συνέπεια και λίγο παραπάνω ενδιαφέρον για τις τελικές εξετάσεις! Τέλος, 8’30 το πρωί ήταν βάρβαρη ώρα..

19 Ιουνίου 2016 (13:07)Δρ. Κ. Α. Μπαρμπαργύρης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) @ Τμήμα Δημοσιογραφίας, Μέσων & Επικοινωνίας, Α.Π.Θ.